Optimizarea vitezei unui website

Ghidul complet pentru optimizarea vitezei site-ului web și ce poți face pentru a îmbunătăți timpul de încărcare al site-ului

Am fost cu toții acolo - un site web s-a prăbușit și nu încercam decât să răspundem la o simplă întrebare ori să găsim un număr de telefon. Pe piața competitivă de astăzi, viteza este totul.

În lumea tehnologică de astăzi, este esențial ca întreprinderile să aibă un site web care se încarcă rapid și fără întrerupere. Cel mai semnificativ factor de timp este timpul necesar unei încărcări complete a paginii pe browserul tăi.
Google s-a concentrat din ce în ce mai mult asupra factorii de indexare, astfel încât tocmai ce s-au lansat Core Web Vitals. Website-urile care nu îndeplinesc aceste criterii de perfomanță au de suferit, în special din punct de vedere al traficului organic pe care acestea îl dobândeau.

Optimizarea site-ului web este un proces important care poate fi dificil de stăpânit pentru cei care nu sunt familiarizați cu intrările și ieșirile codului din spatele site-ului lor. Cu toate acestea, acest articol îți oferă sfaturi practice pentru a îmbunătăți timpul de încărcare al site-ului tău., precum și sfaturi cu privire la modul în care ai putea să previi eventualele probleme în viitor pe măsură ce site-ul se dezvoltă.

Importanța optimizării vitezei site-ului web

Viteza de încărcare a site-ului este crucială pentru succesul acestuia. În medie, oamenii vor abandona un site web care durează mai mult de 3 secunde pentru încărcare.

În mod ideal, ar trebui să îți optimizezi site-il web astfel încât să se încarce în cel mult 3 secunde. Diun fericire, există mai multe modalități de a face acest lucru, dar, înainte de a face aceste modificări, trebuie să iei în considerare conținutul și nevoile de dezvoltare ale site-ului tău web.

Valori de performanță ale site-ului web care contează cel mai mult

Viteza de încărcare a unui site web este unul dintre cei mai importanți factori care afectează experiența utilizatorului, încă de la primele interacțiuni ale acestuia cu site-ul tău. Când vine vorba despre cum să îmbunătățim timpul de încărcare al unui site web, există multe variante pe care trebuie să le luăm în considerare, și ar trebui să avem în vedere faptul că toate au un impact major asupra acestui obiectiv.

Putem îmbunătăți timpul de încărcare al site-ului, asigurându-ne că optimizăm imaginile și videoclipurile și reducând timpul de încărcare pentru API-urile noastre externe. De asemenea, ar trebui să folosim HTTP 2 și serverul să împingă și să cacheze activele noastre la nivel local.

Cum afectează redirecționarea performanța site-ului tău web?

În această secțiune, voi discuta despre modul în care redirecționarea îți afectează performanța site-ului  web.

Un site poate fi o pagină care este redirecționată permanent către o altă adresă URL sau o pagină web care redirecționează temporar utilizatorii către o altă locație în timp ce navighează. Un site poate fi, de asemenea, o listă de hyperlinkuri pe o singură pagină, unde fiecare link indică o adresă URL externă. Decizia de a adăuga sau nu un site depinde de cât de des dorești să modifici destinațiile link-ului și dacă vrei sau nu să aibă o natură permanentă sau temporară.

De ce este atât de important pentru dezvoltatori să-și optimizeze site-urile?

Dezvoltatorii trebuie acum să creeze deseori site-uri web care nu sunt doar funcționale, ci și ușor de utilizat și rapide. În prezent, dacă un site nu este optimizat pentru motorul de căutare, va fi foarte greu să fie găsit accesat.

Acest lucru se datorează faptului că primul lucru pe care îl facem atunci când introducem orice interogare de căutare este să aflăm dacă există un site web care are informațiile de care avem nevoie și cât de repede se încarcă.

Optimizarea site-ului web este importantă, deoarece poate ajuta dezvoltatorii să se claseze mai sus pe motoarele de căutare și să îmbunătățească experiența utilizatorilor și pentru vizitatori și clienți.

Care sunt cele mai bune practici pentru reducerea dimensiunii paginii? Ce zici de strategia de încărcare a conținutului? Și cum puteți minimiza dimensiunea paginii pe paginile statice?

Există o serie de bune practici pe care le poți utiliza pentru a reduce dimensiunea paginii fără a afecta experiența utilizatorului. Când vine vorba de strategia ta de încărcare a conținutului, este important să te asiguri că optimizezi imaginile și conținutul media, precum videoclipurile de pe site-ul tău.

Optimizarea imaginilor este un pas foarte important atunci când vine vorba de reducerea dimensiunii paginii, deoarece mai mult de 90% din conținutul de pe orice pagină web este bazat pe imagini. Cel mai simplu mod de a optimiza imaginile este prin redimensionarea acestora și salvarea lor în formatul potrivit, ceea ce va asigura că acestea nu ies la o calitate inferioară fișierului lor original.