Învață programeza cu Marius episodul 2

Avem un video dedicat acestui articol

 

Le accesăm în fiecare zi și petrecem ore în șir pe ele, dar știm ce sunt ele, în esență?

Site-urile web în ziua de azi vin sub multe forme, cu multe design-uri diferite.

Unele au o navigabilitate complexă iar unele sunt foarte minimaliste în modul în care se prezintă.

 

Deci, ce este un website?

Un site web este o colecție de date, imagini, videoclipuri sau alte fișiere digitale găzduite pe unul sau mai multe servere web care pot fi accesate prin internet.

Când introduceți o adresă URL, aceasta trimite o cerere către serverul site-ului web. Apoi serverul procesează solicitarea dumneavoastră și trimite înapoi informațiile. Aici intră în joc HTML și CSS. HTML afișează text și imagini pe o pagină web în timp ce CSS definește aspectul acestor elemente.

Paginile web combină text, imagini și multimedia pentru a crea o experiență globală plăcută pentru browserele de internet.

 Practic, acestea sunt doar documente mai mari, care pot fi citite de browserele de pe computere sau dispozitive mobile precum smartphone-uri și tablete.

Cele mai frecvent întâlnite tipuri de site-uri web includ:

 • Bloguri

 • Magazine online

 • Site-uri de știri

• Site-uri de socializare.

 

Am putea împărți site-urile în 2 categorii:

- Site-uri statice

- Site-uri interactive

• Site-urile statice sunt că niște broșuri pentru afacerea dumneavoastră care conțin informații despre trecutul companiei, produse, servicii și informații de contact.

• Site-urile interactive permit oamenilor să răsfoiască prin conținut, navigând prin linkuri de pe pagina web. Acestea oferă consumatorului o experiență dinamică.

Site-urile web sunt un element important al internetului și al lumii online. Acestea permit oamenilor să interacționeze cu alte persoane printr-un mediu mai convenabil decât un chat tradițional. Site-urile web permit, de asemenea, companiilor să își promoveze produsele și serviciile.

 

Concluzia este că site-urile web sunt importante pentru companii și consumatori mulțumită informațiilor pe care le furnizează, precum și pentru interacțiunile sociale dintre utilizatori.

La Magic 5, suntem pasionați de website-uri, oricum ar fi ele. 
Le naștem, le creștem și le îndrumăm în viață pentru a avea succes. 
Îți dorești o colaborare cu tăticii website-urilor din România? Contactează-ne!