Dispozitivele mobile și design-ul responsive

Importanța designului responsive pentru un site web modern

Un design responsive este un design de site web care este conceput pentru a se adapta la desktop-uri, laptop-uri, tablete și dispozitive mobile.

Acest tip de design de site este utilizat pentru că este convenabil pentru utilizatori. Un design responsive ajută utilizatorul să poată naviga pe site de pe orice dispozitiv, fără a fi nevoit să mărească sau să micșoreze conținutul.

A devenit o prioritate design-ul responsive?

De reținut este că, din ce în ce mai mult, site-urile web sunt accesate de pe dispozitivele mobile. Asta înseamnă că, încă de la început, design-ul trebuie gândit atât pentru desktop sau laptop, cât și pentru telefoane și tablete.

Un site web prietenos cu dispozitivele mobile este un site web care răspunde și permite utilizatorilor să îl navigheze cu ușurință de pe telefonul sau tableta lor. Optimizarea pentru dispozitive mobile și designul prietenos cu acestea sunt elemente vitale în acest secolul al tehnologiei. Așadar: Fă-l să se încarce rapid, astfel încât vizitatorii să beneficieze de cea mai bună experiență.

În special, motoarele de căutare pun accent deosebit pe experiența utilizatorului și au realizat anumite statistici cu privire la viteza de pe un website. Spre exemplu, Google a constatat că, în medie, utilizatorii nu sunt dispuși să aștepte mai mult de 3 secunde pentru încărcarea unei pagini.

Optimizările ce țin de viteza de încărcare a unui site web țin de SEO tehnic, reprezentând optimizări și implementări la nivelul codului, în conformitate cu cele mai bune practici pentru website-uri.

Cinci sfaturi pentru a crea o experiență de utilizator mai bună pe dispozitivele mobile

Utilizatorii de telefonie mobilă generează peste 50% din conținutul lumii pe smartphone-urile lor. Aceasta este o schimbare uriașă. Experiența utilizatorului oricărui site sau aplicație de pe dispozitivele mobile este crucială dacă compania dorește să crească și să-și fidelizeze clienții.

Următoarele sunt cinci sfaturi pentru a crea o experiență de utilizator mai bună pe dispozitivele mobile:

1) Faceți site-ul utilizabil și lizibil cu o singură mână;

2) Faceți-l să funcționeze chiar și atunci când nu avem conexiune de date – o problemă care a început să fie din ce în ce mai rară dar care încă există în multe părți ale lumii;

3) Optimizați site-ul web pentru viteză – după cum am spus și mai sus, site-urile ar trebui să se poată încărca în mai puțin de 3 secunde;

4) Construiește un meniu intuitiv – utilizatorii vor fi recunoscători pentru o navigare cât mai simplă și intuitivă pe site.

5) Optimizați site-ul pentru ecranele tactile - designerii trebuie să ia în considerare lipsa de precizie a ecranelor tactile atunci când proiectează conținut pentru dispozitive mobile, ceea ce înseamnă că graficele cu linii fine ar trebui evitate în favoarea fonturilor mai mari și a butoanelor mai mari.

Concluzie

Un site web responsive are beneficiile și dezavantajele sale. Unele avantaje ale unei pagini web receptive includ: mai multă flexibilitate și mai puțină muncă pentru designeri, mai mult trafic și rate de conversie mai mari pentru proprietarii de afaceri și este mai ușor să ajungi la noi audiențe cu site-ul adaptat pentru dispozitive mobile. Dezavantajele acestui tip de site web includ: programare mai complicată, riscuri potențiale dacă nu este făcută corect și probleme de compatibilitate între diferite browsere.