Învață programeza cu Marius episodul 1

Avem un video dedicat acestui articol

 

Ce este internetul?

Internetul nu mai este o noutate pentru nimeni în ziua de azi, a devenit o parte esențială a rutinei noastre zilnice. Nu este de mirare că miliarde de oameni îl folosesc în fiecare zi pentru diverse scopuri.
Ce este, de fapt, internetul?
Internetul se bazează pe o rețea globală de calculatoare legate între ele ce susțin un circuit imens în viață prin interconectibilitatea lor. Fiecare dispozitiv conectat la rețea își partajează resursele cu alte dispozitive din aceeași rețea, oferindu-ne oportunitatea de a comunica între noi, printre multe altele.
Pentru a înțelege cum funcționează internetul, vă vom oferi o metaforă simplă:
Internetul funcționează că o rețea de telefonie în care puteți apela pe oricine, oriunde, oricând.
Acesta funcționează în mod interactiv, bazându-se pe legătura pe care o face între oameni și dispozitivele lor.
Noi, la Magic 5, suntem mari fani ai internetului și a creativității pe care o poate oferi. 
Ne mândrim cu faptul că îl putem folosi la potențialul său maxim pentru a rezolva problemele pe care le întâmpină clienții noștrii.

Ce este Internetul și cum funcționează acesta?

Internetul este coloana vertebrală a lumii moderne și a schimbat fundamental modul în care oamenii trăiesc, muncesc și comunică între ei. De asemenea, schimbă modul în care învățăm, ne jucăm și socializăm unii cu alții în moduri care sunt încă explorate.

Internetul nu mai este o noutate pentru nimeni in ziua de azi, a devenit o parte esențială a rutinei noastre zilnice. Nu este de mirare ca miliarde de oameni il folosesc in fiecare zi pentru diverse scopuri.

Da, miliarde. (https://www.statista.com/statistics/617136/digital-population-worldwide/)

Dar, un mare procentaj din acești utilizatori nu stiu ce este internetul de fapt si nu au habar cum funcționează acesta.

Acest articol se va baza pe raspunsurile la aceste 2 întrebări:

Ce este internetul si cum functioneaza acesta?

Deci, ce este de fapt internetul?

Internetul este un sistem global de rețele de calculatoare interconectate care utilizează suita de protocol Internet (TCP / IP) pentru a conecta dispozitivele din întreaga lume. Internetul folosește un model client-server în care un dispozitiv client stabilește o conexiune cu un server.

In alte cuvinte, internetul se bazeaza pe o rețea globală de calculatoare legate intre ele ce sustin un circuit imens in viață prin interconectibilitatea lor. Iar, World Wide Web-ul, cunoscut în mod colocvial sub numele de web, este un sistem de documente hipertext interconectate, accesate prin internet.

Cum funcționează internetul?

Așa cum am menționat anterior, Internetul este alcătuit din miliarde de computere interconectate, servere și alte dispozitive. Toate aceste dispozitive sunt conectate prin cabluri sau semnale wireless pentru a transmnite informații intre ele.

Există șase părți care alcătuiesc internetul:

- Furnizori de servicii Internet (ISP)

- Centre de date

- Routere

- Clădiri comerciale cu conexiuni LAN la centrul de date (denumite „Puncte de prezență” sau POP)

- Dispozitivul final pe care îl utilizați pe internet (de exemplu, telefon, laptop)

- Conținutul pe care îl accesați pe internet

Există două tipuri de rețele: rețele peer-to-peer și rețele client-server. Pentru rețelele de la egal la egal, fiecare dispozitiv conectat la rețea își partajează resursele cu alte dispozitive din aceeași rețea. O rețea client-server are unul sau mai multe servere centralizate care oferă servicii pentru toate computerele conectate la aceasta.

Dacă ar fi să rețineți ceva din acest articol, ar trebui să știți că internetul este caracterizat în 3 feluri:

Este global, interconectat și interactiv.

-Internet este global deoarece conectează oameni din diferite părți ale lumii împreună într-o singură rețea.

-Este interconectat prin faptul că orice computer poate ajunge la orice alt computer de pe internet utilizând adrese IP pentru a găsi calea corectă pentru a lua informații de la o destinație la alta.

-Este interactiv prin faptul că puteți trimite mesaje de e-mail, mesaje instant sau încărca fișiere pe internet

 

O metaforă bună pentru modul cum funcționează internetul:

Internetul funcționează ca o rețea de telefonie in care puteți apela pe oricine, oriunde, oricând.

 

În concluzie, internetul este o forță semnificativă in viață modernă. Lumea online este un loc în care există infinite oportunități de a învăța și de a crește. Este un loc în care petrecem nenumărate ore in fiecare zi.

Nu ar trebui să ne fie frică de viitor pentru că vom găsi întotdeauna o modalitate de a ne adapta și de a depăși orice obstacol în calea noastră, iar internetul ne-a apropiat și ne-a oferit informații nesfârșite și oportunități de a învăța. Ne putem asigura că suntem pregătiți pentru orice  vine, învățând din greșelile din trecut ale altora.

Sperăm că am putut fi de ajutor în înțelegerea internetului ca și concept. Noi, la Magic 5, suntem mari fani ai internetului și a creativității pe care o poate oferi.

Contacteaza-ne si hai să afli de ce!

 

#internetul #cumfuncționeazăinternetul #ceesteinternetul #magic5 #magic5ro #webdesign
#seo #marketing #marketingonline #tutorialonline