Cu ce se ocupa un web designer

Am explicat totul într-un VIDEO!

Web design-ul a parcurs un drum lung de la publicarea primului site web în anul 1991. Acesta a evoluat constant din dorința de a oferi tuturor utilizatorilor acces rapid la informație. În prezent, pe Internet sunt active peste un miliard de website-uri, motiv pentru care web design-ul va continua să fie o provocare pentru cei pasionați de acest domeniu.

Magic 5 este casa unor web designeri entuziaști, care sunt dornici să atingă noi culmi și să descopere noi universuri tehnologice. Așadar, dacă sunteți curioși să aflați mai multe informații despre rolul unui web designer ați ajuns în locul potrivit.

Ce face un web designer?

După cum sugerează și numele, un web designer se ocupă de web design. Dar mai exact, acesta preia un design, construit de un grafic designer, și-l transpune într-o variantă web. Un web designer se ocupă de scrierea CSS și se asigură că orice website pe care noi îl accesăm este atractiv și ușor de utilizat, indiferent de dispozitivul pe care îl folosim (telefon, laptop, tabletă).

Dacă ar fi să explicăm ceea ce face un web designer cu ajutorul unei metafore, am spune că acesta construiește piramide. De ce?

Păi, să vedem, conținutul unui website este cărămida pe care o folosim pentru a construi piramida, iar fundația se bazează pe elementele vizuale și tehnologice folosite. Datoria constructorilor este de a realiza „piramide” solide, iar munca este dificilă, deoarece se realizează pe „nisipuri mișcătoare”, într-un ritm alert, datorat atât schimbărilor de natură tehnologică, cât și schimbării rapide a gusturilor. Într-un final, finalizarea oricărei construcții aduce câștiguri pentru întreprinzători.

Înainte de a crea aspectul vizual al unui website, designerii web se concentrează pe formarea unei strânse legături cu clienții și celelalte părți interesate, pentru a dezvolta un concept bine definit, care să aibă la bază satisfacerea nevoilor și obiectivelor companiei lor. Astfel, atunci când proiectează un site web, designerii au în vedere următoarele aspecte:

  • Conținutul - website-ul trebuie să informeze și să convingă utilizatorul;
  • Tehnologia - construcția propriu-zisă, implementarea funcțiilor și asigurarea ușurinței navigării pentru website-ul construit;
  • Aspectul vizual - oferirea unei forme dinamice și interactive website-ului;
  • Economia - oferirea unui scop website-ului.

Atribuțiile unui web designer

În cele ce urmează vom parcurge împreună, pas cu pas, toate chestiunile de care se ocupă web designerii atunci când concep un site web:

  • Design vizual și layout: aranjează conținutul unui website, utilizând wireframe-uri și hărți ale site-ului
  • Design mobil și responsiv: proiectează aspectul versiunilor mobile ale paginilor web.
  • Fișiere de machete statice: creează fișiere de imagini care reprezintă aspectul final al paginii web.
  • Active de design exportabile: se asigură că fiecare element al paginii poate fi separat și exportat cu ușurință.
  • Editare foto: editează activele media care apar pe pagină.
  • Formatare: folosesc limbaje de formatare pentru a-și implementa și testa proiectele.

Prin urmare, în ceea mai mare parte, un web designer își petrece timpul proiectând și optimizând site-uri web, astfel încât acestea să ofere utilizatorilor viteză și ușurință în utilizare. Totodată, web designerii creează întreaga personalitate a unui website, întrucât, aceștia se ocupă de alegerea culorilor, a fonturilor, a aspectului și a imaginilor.

Când fac aceste alegeri web designerii acordă o atenție deosebită publicului țintă, deoarece este important să conceapă site-uri web care să fie atractive pentru utilizatorii finali. Spre exemplu: un site web destinat copiilor trebuie să le capteze atenția, motiv pentru care ar putea folosi culori vii, un font ușor de citit, multe imagini și nu foarte mult text. Astfel, site-ul ar fi distractiv, interactiv și ușor de înțeles pentru cei mici. Pe de altă parte, un site care se adresează medicilor ar trebui să transmită un ton mult mai serios, prin urmare, ar avea culori stinse, un font mai profesional, mai mult conținut și imagini relevante pentru subiectul discutat.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te invităm să citești și alte materiale interesante pe blogul nostru!

P.S. Dacă vrei un website de calitate, tot ceea ce trebuie să faci este să intri în contact cu noi fie folosind pagina dedicată de contact, fie sunând direct la 0729 72 72 32.

 

@magic5.ro Ce face un web designer? Află din varianta scurtă a explicației. #magic5 #webdesign #webdesigner #fyp ♬ original sound - Magic5