Cum să fii pe prima pagină Google

Fie că ne place sau nu, trăim într-o lume aflată în plină expansiune digitală, în care fiecare afacere trebuie să aibă un site web pentru a putea fi văzută și accesată de numărul mare de utilizatori care frecventează mediul online. Utilizatori care s-au obișnuit cu comoditatea și vor ca toate bunurile și serviciile să fie la un click distanță. Tot ei sunt cei care vor viteză de încărcare și părăsesc o pagină web dacă aceasta durează mai mult de 2-3 secunde pentru a fi accesată.

Într-un astfel de mediu, nu este deloc deplasată întrebarea: ce fel de website este potrivit pentru o afacere online?

Ei bine, pentru digitalizarea unei afaceri, avem două opțiuni mari și late: fie alegem o temă prestabilită de genul WordPress, fie alegem să avem un website Custom. Despre ce implică fiecare opțiune în parte voi scrie în rândurile de mai jos.

Ce este un site web dezvoltat Custom?

Site-urile web personalizate sunt site-uri care sunt special concepute pentru o anumită afacere și nevoile acesteia. Întreg procesul de codare și programare este realizat de la 0, stabilindu-se o traiectorie clară a întregului proces. Drept urmare, sunt adaptate la obiectivele și strategiile de marketing specifice ale companiei. De asemenea, pentru gestionarea informațiilor, se folosește un CMS Custom.

Ce este un website șablon cu o tema prestabilită?

Conform dexonline, sensul figurat al cuvântului „șablon” este cel de formulă stereotipă; repetare mecanică, lipsită de interes și de originalitate a unui model oarecare;

Un website ce folosește o temă prestabilită este unul gata de utilizare, construit pe un CMS Open-Source. De cele mai multe ori, acestea sunt destul de accesibile la preț, dar nu aduc performanțe ridicate din punct de vedere al vitezei de încărcare și al indexării.

Cu alte cuvinte, accentul nu cade pe experiența utilizatorului, ci doar pe ideea de a avea un website pentru o întreprindere mică.

De ce este mai apreciat un website Custom de motoarele de căutare?

Adesea, când spunem „motor de căutare” ne gândim, inevitabil, la Google. Este adevărat, acesta este cel mai cunoscut și cel mai folosit motor de căutare din lume, dar mai sunt și altele precum: Bing, Yahoo, Baidu etc.

Ce face un motor de căutare să fie mai îndrăgit decât altul? Exact ce am scris și la sfârșitul primului paragraf. Încearcă să le ofere utilizatorilor ceea ce au nevoie.

De-a lungul timpului, Google își tot actualizează algoritmul, astfel încât doar website-urile ce oferă viteză de încărcare ridicată, informații relevante și conținut de calitate să apară în SERP- pagina unde sunt afișate rezultatele Google.

Dacă ești curios să vezi cât de bine ar putea merge afacerea ta în mediul online, te așteptăm pe la noi. Ne ocupăm cu tot ce înseamnă dezvoltarea unui website Custom, dar și de întreg procesul de optimizare SEO, astfel încât afacerea ta să capete un nume în mediul online.