Un altfel de Paște

Dacă ai deschis articolul ăsta crezând că o să dai de o altă urare clișeică de Paște, o să rămâi profund dezamăgit. Dacă ai stat prin preajmă și ai ajuns să ne cunoști puțin, știi deja că scopul nostru e să aducem valoare oamenilor, așa că profităm de orice ocazie ca să facem asta. Și ce ocazie mai potrivită decât unul dintre cele mai semnificative momente din an?

Da, Paștele chiar are o însemnătate aparte, chiar și pentru noi. În ultima perioadă, orice sărbătoare a devenit o scuză ca să golim damigenele și să băgăm în noi până ne plânge ficatul. Dar oare asta e adevărata esență a acestei sărbători? Evident că nu. Și nu are legătură nici cu vopsitul ouălor, nici cu urecheatul ăla simpatic care împarte cadouri. Nu e vorba nici despre tipul ăla super vestit, care a murit și a înviat acum doua mii de ani. Din păcate, în loc să descifreze mesajele din bestseller-ul planetar, oamenii s-au cam pierdut în povești și le-au luat de bune.

Te-am supărat, dar ți-am stârnit curiozitatea? Perfect! Ne-am propus ca următoarele rânduri să aducă puțină lumină asupra acestui eveniment atât de greșit înțeles (te-ai prins? Să aducă lumină...). Hai să lăsăm glumele proaste la o parte și să vedem despre ce e vorba.  

Paștele e doar despre tine. Mai exact, despre recalibrarea propriei vieți și personalități. La asta se referă toată metafora despre moarte și înviere. E vorba de moartea vechilor obiceiuri și tipare din care te chinui să ieși, iar soluția este reinventarea ta, crearea unei vieți așa cum ți-o dorești. E un moment ideal să te detașezi puțin de tot ce se întâmplă în jur și să arunci o privire în interior.

Cât de des îți faci timp să-ți observi propriile gânduri și să analizezi acțiunile pe care le repeți zilnic? Ești mulțumit de ele? Ei bine, exact ăsta e rolul Peștelui. Să îți aducă aminte că odată la ceva timp, e nevoie de o introspecție serioasă, să dai măștile jos și să fii complet sincer cu tine. E adevărat, de multe ori ne speriem de ce găsim în mintea noastră, dar fără să ne uităm atent înăuntru, nu vom putea face niciodată o schimbare care chiar să conteze.

Poate anul ăsta nu mai concurăm în numărul de ouă sparte, în valoarea cadoului primit de la iepuraș sau cine face mai repede toxiinfecție alimentară. Poate anul ăsta o să fie altfel.

Nu e cea mai uzuală urare de Paște, dar noi vă dorim puterea de a vă folosi ouăle alea care chiar contează, ca să aveți curajul să faceți un salt adânc în interiorul vostru! Doar așa o să înțelegeți ce înseamnă „învierea” și de ce e atât de important procesul ăsta pentru fiecare dintre noi.

P.S. Să vezi cum intră drobul ăla bun după ce te împaci cu tine.????