Culorile anului și tendințele de Web Design în 2022

Evoluția designului web

Evoluția designului web a cunoscut o schimbare aproape totală față de prima perioadă. Dacă la început un website era construit aproape în totalitate din text și, rareori, grafice, acum, site-urile web sunt gândite să fie mult mai dinamice, interactive, cu o mulțime de culori și imagini, construite pentru toate dispozitivele și accesibile tuturor persoanelor.

Ce factori au influențat evoluția Web Design-ului?

Această schimbare a fost posibilă datorită dezvoltatorilor web care au creat sau actualizat diferite programe, care i-au ajutat să stilizeze și să așeze mai bine elementele în pagină, fără a fi nevoiți să depună eforturi uriașe.

Tot aici, intervine și progresul tehnic și tehnologic, adică dezvoltarea calculatoarelor și apariția monitoarelor ce pot să afișeze o paletă de culori foarte diversificată.

Încet-încet, accentul cade pe culoare

Cu trecerea timpului, anumite companii, precum Pantene, chiar s-au specializat în alegerea unor culori în funcție de fiecare an. În prezent, dezvoltatorii web sunt mai mereu atenți și aleg sau recomandă de fiecare o paletă de culori în funcție de culorile anului.

Culorile anului 2022 în Web Design

Știi ce culoare are floarea Saschiu? Dacă nu, vezi aici. Asta este culoarea anului 2022 pe care PANTONE a ales-o pentru 2022 și pe care este des folosită de web design-eri.

În 2022, după doi ani de pandemie în care am petrecut foarte mult timp în fața ecranelor, sunt recomandate culorile calzi, care să inspire utilizatorului o senzație de confort vizual, reducând cât mai mult din efectele negative pe care culorile prea stridente le au asupra ochilor și subconștientului.

De ce PANTONE 17-3938 Very Peri

Experții Institutului Pantone Color s-au străduit să găsească o culoare potrivită pentru anul 2022, considerând nuanțele de culori ca fiind o formă vitală de comunicare, dar și un mod de a exprima idei și emoții. Prin urmare, au ales această nuanță de mov, cu subtonuri de roșu-violet, care sugerează o stare de bine după o perioadă nu tocmai prielnică pentru omenire.

Sunt cu adevărat importante Culorile în web Wesign?

Da. Suntem înconjurați de culori, iar, în funcție de ele înțelegem ce se petrece în jurul nostru. Un cer înnorat și o atmosferă cenușie, fără culoare, ne va sugera întotdeauna senzația de rece, frig, singurătate și apăsare. De altfel, o zi cu un cer albastru și un soare galben, care strălucește puternic, va aduce un plus de speranță și o stare de bine în inima oricui.

Noi, echipa Magic5, credem cu tărie acest lucru și alegem atent paleta de culori pentru website-urile pe care le concepem, astfel încât vizitatorii să fie încântați, de fiecare dată, de armonia culorilor.

 

Am actualizat articolul despre culorile anului pentru anul 2023 aici!