Top 10 cele mai frumoase website-uri din Ploiești în 2022

Din când în când, ne place să aruncăm un ochi critic sau de admirație, după caz, și la munca colegilor noștri din această breaslă numită "web design". Facem asta pentru că suntem curioși ca orice om și pentru că ne place să conștientizăm unde ne raportăm cu piața. Pentru că am găsit câteva website-uri frumoase, ne-am gândit să le arătăm lumii....sau, cel puțin, celor care sunt prieteni cu noi atât în lumea virtuală, cât și în viața reală. 

Notă: Nu îi cunoaștem pe proprietarii acestor website-uri, nu am ținut cont dacă sunt website-uri dezvoltate pe platforme comune, precum WordPress sau OpenCart sau dezvoltate custom, de la zero, așa cum și noi facem. Prin urmare, dacă ești unul dintre cei listați mai jos, în acest Top 10 al celor mai frumoase website-uri din Ploiești în 2022, și nu vrei să apari în această listă, te rog să ne dai un mesaj și ne ocupăm de remediere deîndată.

Fără alte introduceri și cuvinte suplimentare, iată lista cu cele 10 website-uri din Ploiești pe care noi le considerăm că fiind cele mai frumoase, website-uri care nu au fost realizate de noi. Pe cele făurite de noi le găsești în secțiunea Portofoliu.

Pe locul 10 se află un magazin de mobilă și anume Casa Luxorhttps://www.luxor.casa/ )
Este un website care şi peste câţiva ani de zile va ocupa, cu siguranță, un loc mult mai bun în clasament. Motivul pentru care credem cu tărie acest fapt este că Ploieștiul, din punctul nostru de vedere, nu este încă pregătit pentru acest fel de experiențe online cu elemente asimetrice, mari și spațiu de fundal nedelimitat. Una peste alta, este un website foarte frumos, care merită vizitat și merită lăudată în special atenția atât pentru calitatea pozelor, cât și pentru felul în care cei de la Casa Luxor au ales să-și prezinte mobilierul. 

Pe locul 9 îl găsim pe Sorin Petculescu - Fotograf profesionist ( https://sorinpetculescu.ro/ ). Da, recunoaștem: suntem prieteni și îl salutăm pe această cale. Nu, nu i-am dezvoltat noi website-ul, dar știm că într-o zi va suna telefonul și vom avea o discuție care va începe cu: "Aș avea nevoie ..."
Până atunci, să ne concentrăm pe ce ne-a plăcut la acest website:
- Este sobru, ușor de navigat și pune sub lumina reflectorului munca lui de fotograf profesionist.
- Suntem siguri că îl ajută, website-ul se mișcă foarte bine chiar dacă are multe poze, plus că este corect structurat.

Pe locul 8 găsim website-ul celor pe la Ana Statehttps://www.anastate.ro/ )
Foarte frumos, compartiv cu ce știam noi că era acum vreo doi ani, copilăros, dar cu bun gust. Ne plac mult elementele care ne aduc zâmbete pe buze și ne plac extraordinar de tare pozele de produs. Este un website foarte frumos și probabil cel mai frumos de pe nișă de cofetării din Ploiești și îi felicităm pentru experiența din mediul online care este similară cu cea din locațiile lor fizice. 

Pe locul 7 avem un alt magazin de mobilă, ceva mai sobru de această dată: Casa Eduard https://www.casaeduard.ro/ )
Ne pace stridența acelui fucsia care contrastează foarte bine cu fundalul. Totodată, la fel de mult ne place că, încă din meniul din header, îi oferă posibilitatea utilizatorului care știe ce are de cumpărat să acceseze "raionul" aferent, având la dispoziție câteva instrumente de filtrare foarte utile. Cu toate că acest website nu excelează din punct de vedere al design-ului, acesta se plasează pe un nivel net superior nișei pe care activează în Ploiești. În plus, din umilul nostru punct de vedere, acest website este extrem de ușor de navigat, utilizatorul având acces facil totalitatea paginilor web dorite.

Pe locul 6 se află un arhicunoscut proiect imobiliar, cunoscut mai ales de cei care folosesc Bulevardul București pentru a intra în Ploiești, asta pentru că acest cartier rezidențial se află exact la intrarea în Ploiești. Fără nicio altă introducere, City Gatehttps://www.citygate-hipodrom.ro/ ) 
Ne place mult acest website datorită modului în care pune în evidență proiectul imobiliar. Acest website este exemplul clar că o paletă de culori atent aleasă, împreună cu un design aerisit, fără să fie sufocat de prea mult text pe pagini. Simplu și concis, exact informațiile de care utilizatorul are nevoie când accesează un website din nișa imobiliarelor. Fără doar și poate, un website pe care noi îl considerăm o gură de aer proaspăt. 

Pe locul 5 regăsim un important magazin online de bijuterii, Stil Diamondshttps://www.bijuteriastil.ro/ )
Ne place INNA, ne plac pozele cu ea, dar mai ales ne place că acest website este unul foarte aerisit și minimalist. Deși cei de la Stil Diamonds nu sunt Ploieșteni 100% puri, din păcate nu am reușit să identificăm un alt website din această nișă care să merite menționat în acest TOP 10. Suntem siguri că există unul, doar că nu l-am găsit noi. Revenind, cei de la Stil Diamounds se pot lăuda cu un website intuitiv și ușor de navigat, poze mari și explicite, poze de produs executate extrem de bine, făcute parcă de Sorin Petculescu, și, în general, cu o experiență de cumpărare foarte bună.

Pe locul 4 și-a făcut loc website-ul bine-cunoscutului local de lux, Ramatuelle Concept https://ramatuelleconcept.ro/ )
Curat, cu poze mari și un meniu care, deși este foarte încărcat de informație, ajută vizitatorul să găsească exact ceea ce caută.  Totodată, paleta de culori reflectă ideile și valorile promovate de Ramatuelle Concept, astfel că luxul și extravaganța comunică în tonuri calde de culori, întâlnite, de regulă, în zonele exotice. Din punctul nostru de vedere, website-ul este orientat către o anumită categorie de vizitatori, iar această abordare este una corectă pentru că este foarte important să îți cunoști publicul țintă..

Pe locul 3 avem o Clinică de dermatologie estetică și înfrumusețare, mai exact, pe Anisia Clinic  ( https://anisiaclinic.ro/ )
Dacă locuiești în Ploiești, nu ai cum să nu fi auzit de Anisia Clinic. Această clinică, destinată preponderent doamnelor, a făcut furori atât prin prezența online, cât și prin cea offline. Website-ul este unul curat, alegerea culorilor este una bună și ajută mult la prezentarea eficientă a paletei diversificate de servicii de înfrumusețare pe care Anisia Clinic le oferă. Fără doar și poate, un website care merită toată aprecierea noastră.

Pe locul 2 și un binemeritat loc fruntaș îi regăsim pe cei care ne încânta auzul și ne fac mandrii că suntem ploieșteni, Filarmonica Ploiești https://filarmonicaploiesti.ro/ )
Ce ne place? Este un website sobru, atent structurat și extreeeem de ușor de navigat. Culorile sunt foarte bine alese și fiecare secțiune a acestui website deservește unui scop. Ne place că există o rație mare de contrast între culori și că accentul este pus pe activitatea Filarmonicii și nu pe alte aspecte care țin de asocieri și imagine. 

Iar, marele câștigător al acestui Top 10 cele mai frumoase website-uri din Ploiești este ELITE DETAILINGhttps://elitedetailing.ro/ )
Ne place tot! Culorile extrem de bine alese, felul în care sunt folosite pozele și atenția cu care ele sunt prelucrate pentru a evidenția până și cel mai insignifiant pixel, navigarea îndrăzneață și, în același timp, intuitivă, precum și faptul că pe noi ne-au convins că sunt adevărați profesioniști. Website-ul lor ar trebui să fie un punct de reper pentru toți care activează în industria Car Detailing-ului. De asemenea, modul în care se prezintă în online ar putea fi luat ca exemplu și pentru ceilalți oameni de afaceri.

La finalul articolului, ar trebui să reamintim că acest top a fost făcut cu un ochi critic, astfel că am încercat să ne raportăm, în special, la regulile de bază privind UI și UX Design, dar și la bunele practici SEO care sunt recomandate oricărui website. Suntem siguri că nu am reușit să acoperim toate nișele, la fel cum știm că unii se vor simți lăsăți pe dinafară. Tocmai din acest motiv,  îi rugăm anticipat să ne ierte și să ne trimită completările la adresa de email din zona de contact.

Ne-am dat cu părerea și am votat, iar, la final, rămânem cu un gust dulce deoarece știm că internetul, cel puțîn cel din Ploiești, începe să arate din ce în ce mai bine, ceea ce înseamnă nu doar că nu doar nivelul calității în web design a crescut, ci și că beneficiarii s-au deșteptat și au înțeles că a avea un website unic, rapid și bine dezvoltat înseamnă, în primul rând, respect pentru clienții lor, iar pentru asta le mulțumim!