5 motive pentru care afacerea ta are nevoie de Marketing și SEO

O mare provocare pentru antreprenorii online este obținerea unui trafic cât mai mare către site-ul lor și generarea de vânzări bazate pe acest trafic.

Multă lume nu conștientizează că marketingul și SEO (optimizarea motorului de căutare) sunt două dintre cele mai importante aspecte pentru orice afacere. Deci, pentru a te asigura că afacerea ta are succes online, ar trebui să ai la dispoziție uneltele necesare optimizării site-ului ei.

Acest articol te va ajuta să înțelegeți motivele pentru care afacerea ta are nevoie de servicii de marketing și SEO, oferindu-ți un răspuns despre cum să rezolvi problemele legate de lipsa de trafic.

Iată un scurt curpins despre ce vei citi în acest articol:

  1. Permite afacerilor să ajungă la un public la care altfel nu ar putea ajunge
  2. Ajută companiile să stabilească credibilitatea în rândul potențialilor clienți
  3. Permite obținerea de feedback cu privire la ceea ce cred oamenii despre produsul sau serviciul dumneavoastră
  4. Ajută afacerile să afle ce își doresc oamenii, astfel încât să poată dezvoltă produse sau servicii mai bune
  5. Permite firmelor să rămână în fața concurenței

Marketingul și SEO-ul sunt două dintre cele mai importante aspecte pentru orice afacere. Deci, afacerea ta va beneficia de un pas uriaș spre succesul online. prin urmare, asigură-te că stăpânești bine următoarele aspecte ce vor fi discutate.

Există multe motive pentru care oamenii au nevoie de marketing pentru afacerea lor. Mai jos voi expune câteva:

1) Permite afacerilor să ajungă la un public la care altfel nu ar putea ajunge

 Publicitatea online deschide un spectru mai larg de potențiali clienți ce vor avea access la produsele afacerii tale. Prin țintirea eficientă a unui demografic și optimizarea corectă a website-ului, acești potențiali clienți pot deveni foarte ușor clienți reali.

2) Ajută companiile să stabilească credibilitatea în rândul potențialilor clienți

Credibilitatea unei afaceri este un aspect foarte important, încrederea pe care un client o are în afacerea ta se va transforma ulterior în vânzări generate.

Consumatorii moderni au abilitatea de a investiga o afacere înainte de efectua o tranzacție, de aceea un website bine pus la punct poate ajuta enorm la profitabilitatea afacerii.

3) Permite obținerea de feedback cu privire la ceea ce cred oamenii despre produsul sau serviciul oferit de tine

Recenziile oferite de clienți sunt o unealtă foarte importantă pentru îmbunătățirea unei afaceri, iar o comunicare activă cu clienții ajută la dezvoltarea credibilității menționate anterior.

4) Ajută afacerile să afle ce își doresc oamenii, astfel încât să poată dezvoltă produse sau servicii mai bune

Prin testarea diferitelor tipuri de campanii publicitare, afli ce merge și ce nu merge.

Astfel, o afacere poate să se axeze pe produsele și serviciile ce prind mai bine la clienți.

5) Permite firmelor să rămână în fața concurenței

Nu este un secret faptul că Internetul permite întreprinderilor mici să concureze cu altele mult mai mari. Competiția este prezentă, dar posibilitatea de a-ți promova afacerea într-un mod direct potențialilor tăi clienți și de a-ți sculpta o nișă proprie în domeniul dorit îți oferă libertatea de a acapara o parte din marea masă de consumatori ce petrec ore în șir online în fiecare zi. 

În piața schimbătoare a comerțului digital, marketingul online este calea de urmat dacă dorețti ca afacerea ta să aibă succes. Nu mai este suficient să te bazezi pe publicitatea de modă veche, iar oricât de grozav este produsul sau serviciul oferit de tine, dacă oamenii nu știu de el, nu îl pot cumpăra!

Peste jumătate din populația lumii e activă în mediul online, iar pentru a putea obține o bucată din această masă mare de consumatori, ai nevoie de marketing online și SEO!

Una dintre cele mai bune idei pentru dezvoltarea unei prezențe online de invidiat este să începi cu un website de înaltă calitate, care oferă vizitatorilor o experiență la prima vedere impresionantă. Dacă site-ul tău web nu are o estetică și o funcționalitate plăcută, vizitatorii vor șți repede că prioritățile afacerii se află în altă parte.

După crearea unui website plăcut vizual și ușor de folosit, acesta trebuie optimizat pentru motorul de căutare.

Cu ce te ajută de fapt optimizarea site-ului prin modalități SEO?

Una dintre cele mai importante funcții SEO este creșterea vizibilității, ceea ce înseamnă că este mai ușor pentru potențialii clienți să te găsească atunci când sunt în căutarea unui produs care se află în nișa ta. Vizibilitatea este direct legată de plasarea site-ului în algoritmul motorului de căutare. Cu cât te poziționezi mai sus într-o pagină cu rezultate, cu atât este mai probabil ca potențialii clienți să te găsească.

Creșterea traficului web este un alt obiectiv principal. Traficul crește atunci când creșți vizibilitatea și clasamentul. Aproape 33% din clicuri merg pe prima pagină de clasare, iar primele cinci rezultate de pe prima pagină obțin peste 75% din toate clicurile.

Dacă vrei ca mai mulți potențiali clienti să îți găsească site-ul web printr-un motor de căutare, atunci ai nevoie de practici SEO care să te ajute să te clasezi  printre primele cinci poziții sau, în mod ideal, pe primul loc.

Pe lângă creșterea vizibilității și a traficului, SEO oferă o creștere a autorității site-ului. În esență, autoritatea înseamnă că site-ul tău este de încredere, de înaltă calitate, relevant și are ceva de oferit. Cu cât site-ul are mai multă autoritate, cu atât va fi mai bine poziționat în clasamentul motorului de căutare, oferindu-i brand-ului tău încrederea potențialilor clienți.

O consecință indirectă dar pozitivă a SEO-ului este că tot timpul pe care îl dedici generării de conținut excelent și optimizării site-ului tău, îmbunătățește gradul de utilizare a site-ului, ceea ce creează o experiență plăcută pentru clienți.

SEO ar trebui să fie în continuare o prioritate importantă pentru orice afacere care dorește să fie vizibilă online. Dacă vrei să aflii mai multe despre importanța pe care SEO o are, poți citi și acest articol.

Concluzie

Acum, că am rezumat principalele motive pentru care marketing-ul online și SEO-ul sunt esențiale oricărui website ce dorește să aibă succes în climatul economic actual, vom concluziona prin a menționa faptul că aceste practici evoluează întotdeauna pe măsură ce comportamentele consumatorilor și ale utilizatorilor web se schimbă, pe măsură ce apar noi tehnologii și pe măsură ce motoarele de căutare își schimbă algoritmii. Pentru a menține o prezența virtuală de success, uneltele pe care le folosiți ca antreprenor ar trebui să fie actualizate constant. Profesioniștii în domeniu, echipa Magic 5 îți stau la dispoziție întotdeauna pentru a ne asigura că website-ul tău nu se pierde printre ultimele pagini ale motorului de căutare. Contactează-ne!