SEO Off-Page și generarea de trafic organic

Ce este SEO și de câte feluri este?

Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) este o tehnică care îmbunătățește clasarea unui site web sau a unei pagini web în paginile cu rezultate ale motoarelor de căutare.

Aceasta poate fi de mai multe feluri:

SEO On-Page

SEO-Off Page

SEO Tehnic

Ce înseamnă Off-Page SEO?

SEO Off-Page este procesul de optimizare a site-ului tău pentru a se poziționa bine în motoarele de căutare, iar acest lucru se poate realiza prin crearea de conținut, participarea pe site-uri de social media și în alte locuri de pe Internet.

Cu alte cuvinte, termenul de Off-Page SEO se referă la tot efortul depus în afara website-ului, cu scopul de a urca în SERP și genera trafic organic.

SEO-Off-Page

Tehnicile de Off-Page SEO nu au legătură cu design-ul site-ului web sau cu partea tehnică a acestuia. De exemplu, crearea unei pagini de blog și publicarea de articole poate însemna o sursă importantă de trafic organic.

Cât costă SEO-Off Page?

Majoritatea acțiunilor ce țin de SEO Off-Page nu necesită o altă resursă în afară de cea a timpului. Într-adevăr, dacă ai nevoie de informații tehnice sau sfatul unui expert în domeniu, atunci s-ar putea să cheltuiești o sumă de bani pentru a realiza corect optimizarea.

Cum poți face SEO On-Page de unul singur?

Pentru a te poziționa bine în motoarele de căutare, este important să ai o strategie bine-întemeiată în afara paginii. Aceasta include postări pe rețelele sociale, articole care generează trafic organic către website-ul tău.

Social Media

Postările pe rețelele sociale sunt o modalitate excelentă de a începe să construiești o strategie Off-Page. Poți partaja conținut de pe site-ul tău pe platforme precum TikTok, Facebook sau Twitter. De asemenea, poți partaja informații relevante, din alte surse, care au legătură cu nișa din care faci parte. De exemplu, dacă vinzi bijuterii online, poți împărtăși un articol despre cele mai recente tendințe de modă pentru toamnă sau poți promova noua ta colecție de cercei.

Articole

Articolele sunt o altă modalitate de a atrage trafic organic pe site-ul tău. Poți publica articole despre cele mai recente tendințe din industrie sau poți oferi opinia experților cu privire la subiecte legate de afacerea ta.

Pentru a scrie articole relevante trebuie, în primul rând, să știi cum să îți organizezi și scrii conținutul. Plasarea corectă și cât mai naturală a cuvintelor cheie poate însemna atragerea și păstrarea vizitatorilor pentru o perioadă lungă de timp pe website-ul tău.