Costul Real al unui Site WordPress în 2023: Ghidul Pentru Începători

Bine ai ajuns în era digitalizării!

În această perioadă în care oportunitățile sunt la un click distanță, un website poate fi rampa ta de lansare către o destinație mult dorită, și anume cea a succesul din mediul online.

Astfel, indiferent dacă ești un antreprenor pasionat, un blogger entuziast sau un creator de conținut de orice fel, un site WordPress bine pus la punct poate fi instrumentul esențial care să te ajute să îți împărtăși viziunea și să te conectezi cu lumea.

Știm că termenul „construirea unui site” poate la început să îți dea impresia că trebuie să intri pe nu știu ce pagini pline cu linii de cod verzi pe un fundal ngreu și pot genera unele întrebări, de tipul „Este complicat? Are nevoie de abilități tehnice avansate? Cât de mult mă va costa?”

Ei bine, nu-ți face griji! În acest articol, așa cum te-am obținuit și până acum, noi magicienii de la Magic 5, te vom ghida pas cu pas prin procesul de construire a unui site WordPress, astfel încât să pornești bine pregătit în călătoria ta de „influnker”!

Hai să începem!

  • Planificarea și Creația: 

Primul pas este să începi să te gândești la obiectivele tale și care este tipul de site pe care îl dorești.

Fie că este vorba despre un blog personal, un magazin online sau un site pentru afacerea ta, trebuie să te gândești foarte bine cum ar trebui să arate acestea și cum îți poți transpune viziunea. După aceea, urmează partea distractivă, și anume procesul propriu-zis de creație! Poți alege să utilizezi un șablon gratuit sau să achiziționezi unul premium. Nu îți trebuie prea multe abilități tehnice, doar imaginație, căci șabloanele sunt ușor de personalizat și stilizat.

Cost: De zero până la câteva sute de euro pentru un șablon premium.

  • Numele de Domeniu:

Un domeniu reprezintă adresa site-ului tău pe internet, un exemplu ar fi: www.numelesiteului.com.

Îți recomandăm să alegi numele pentru domeniu cât mai relevant pentru afacerea ta și simplu de reținut, întrucât dacă este ales bine acesta îți poate facilita calea către un website profitabil. Există numeroase servicii care oferă înregistrarea domeniilor la prețuri accesibile.

Cost: Începând de la 10 euro pe an.

  • Găzduirea:

Aici intervine partea tehnică. Ai nevoie de un serviciu de găzduire pentru a-ți păstra site-ul online și funcțional. Există mai multe opțiuni de găzduire, printre care se numără găzduirea partajată (shared hosting), VPS sau cea dedicată.

Pentru novici, găzduirea partajată este cea mai accesibilă și simplă opțiune. Cost: De la 3 euro pe lună pentru găzduire partajată.

  • Elemente Adiționale și Funcționalități:

Un site WordPress este flexibil și îți permite să implementezi diverse funcționalități. Poți instala plugin-uri pentru optimizarea SEO, securitate, crearea de formulare și multe altele. Aceste elemente adiționale pot fi gratuite sau premium, în funcție de necesitățile și preferințele tale.

Cost: De la gratuit până la câteva zeci de euro pentru plugin-uri premium.

  • Mentenanță și Actualizări:

Un site web necesită mentenanță regulată pentru a fi în siguranță și la zi cu ultimele tendințe de pe piață! Acest lucru poate implica actualizarea periodică a temei, plugin-urilor și a nucleului WordPress. De asemenea, ar trebui să faci în mod regulat copii de siguranță ale site-ului tău pentru a fi sigur că nu îți vei pierde datele.

Cost: Poți opta pentru servicii de mentenanță lunară, care pot începe de la câteva zeci de euro pe lună.

Eee! Ai văzut? Nu e atât de greu pe cât pare, nu-i așa?

Haide! Apucă-te de treabă și transformă-ți visurile în realitate! Iar dacă îți dorești un website mai complex, atunci te așteptăm să ne contactezi! La Magic 5, toate website-urile noastre sunt proiectate, dezvoltate și desenate de la 0 cu ajutorul CSM-ul nostru customizat și a web designerilor noștri iscusiți!

Ne poți contacta chiar de aici!

Iar dacă vrei să vezi ce opere de artă am făcut până acum, poți accesa portofoliul nostru chiar de aici!

Ai un proiect? Implică-ne pe noi!