Social Media & SEO: Cum să folosești Rețelele Sociale pentru a Crește Vizibilitatea Site-ului Tău

Ne-am gândit să combinăm două forțe incredibile din arsenalul de marketing și anume, Social Media și SEO pentru a vedea cum le putem folosi împreună pentru a crește vizibilitatea online.

Deci, ce este Social Media? Ei bine, este locul în care toată lumea se întâlnește virtual pentru a-și etala cele mai bune selfie-uri și a împărtăși cele mai amuzante meme-uri. Este un spațiu al conexiunilor și al distracției.

Iar SEO? SEO vine de la Search Engine Optimization și este arta de a face ca site-ul tău să apară în primele rezultate ale motoarelor de căutare, precum Google. 

Dar, idee este, cum putem folosi aceste două concepte în tandem?

Atunci când postezi conținut interesant și valoros pe Social Media, algoritmii platformelor aleg să-l distribuie peste tot în lumea virtuală. Cu cât postările tale sunt mai interesante și mai atractive, cu atât expunerea ta este mai mare. În același timp, SEO, este ca un guru al motoarelor de căutare, care decide cât de relevant și popular este site-ul tău în ochii gigantului Google și a altor motoare de căutare.

Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să-ți crești vizibilitatea site-ului cu ajutorul platformelor de Social Media:

 

  1. Folosește-te de superputerile platformelor de Social Media

Facebook este ca un ziar virtual, unde poți distribui articole și fotografii despre afacerea ta. Instagram este ca o galerie de artă, unde poți împărtăși cele mai frumoase imagini din viața ta profesională, iar TikTok îți da ocazia să-ți prezinți compania într-un mod distractiv și captivant. 

În schimb, LinkedIn este o platformă care îți oferă ocazia de a te prezenta într-un mod mai profesional și de a atrage noi investitori sau noi angajați.

 

  1. Folosește hashtag-uri 

Hashtag-urile sunt ca niște indicii care ghidează utilizatorii către conținutul tău. Așa cum Sherlock rezolva mistere folosindu-și puterea de deducție, tu poți folosi hashtag-urile pentru a-ți atrage publicul. 

Gândește-te la niște cuvinte-cheie relevante pentru conținutul tău și folosește-le în postările tale. De exemplu, dacă scrii un articol despre modă, poți folosi hashtag-uri precum #fashion, #style, #trendy. Astfel, oamenii care sunt interesați de aceste subiecte vor găsi mai ușor conținutul tău.

 

  1. Construiește-ți propria armată de susținători

Oamenii influenți din Social Media sunt ca niște supereroi cu mulți fani. Construiește-ți o comunitate de urmăritori fideli prin crearea de conținut valoros și captivant. Interacționează cu aceștia, răspunde-le la comentarii și încurajează-i să-ți distribuie conținutul. Cu cât ai mai mulți susținători, cu atât vizibilitatea ta va fi mai mare.

 

  1. Partajează povești reale

Oamenii iubesc să audă povești și să râdă. Așa că nu te teme să-ți arăți latura umană. Poți împărtăși experiențe personale sau gânduri amuzante. Gândește-te la tine ca la un stand-up comedian care își captivează audiența prin poveștile sale. Cu cât oamenii se simt mai conectați emoțional cu tine, cu atât vor fi mai dispuși să îți ofere sprijin și să distribuie conținutul tău.

 

  1. Colaborează cu influenceri 

Influencerii sunt vedetele rețelelor de socializare! Caută influenceri care fac parte din domeniul tău de activitate și propune-le o colaborare. Poți să le oferi un produs gratuit sau să-i plătești pentru a-ți face promovare. 

 

Nu te descuraja dacă rezultatele nu vin instantaneu. Construirea unei prezențe puternice pe Social Media și creșterea vizibilității site-ului  necesită timp și răbdare. Este ca și cum ai construi un castel de nisip pe plajă - pas cu pas, strat cu strat. Cu fiecare postare valoroasă, fiecare interacțiune și fiecare strategie SEO implementată, vei fi mai aproape de succes!

Și nu uita că, dacă ai nevoie de ajutor suplimentar poți contacta echipa de experți în #Marketing și #SEO de la Magic 5! Hai să facem valuri în mediul online!